dieťatko

Základná výbava do pôrodnice pre mamičku a bábätko

Od dvoch čiarok na teste, cez prvý a druhý trimester ste sa dostali na záver. Tretí trimester je tu a vy začínate rozmýšľať čo všetko budete potrebovať, keď sa váš malý uzlíček šťastia narodí. Po náročných mesiacoch je tu dlho očakávaný príchod bábätka a vy neviete čo rýchlo zbaliť so sebou do pôrodnice? Prinášame Vám zoznam čo budete potrebovať na prežitieprvých chvíľ ako novopečená mamina.

Základom všetkého je taška

Dostatočne veľká taška alebo kufor na kolieskach, kam si všetky nevyhnutnosti nabalíte. Z vlastnej skúsenosti vám odporúčam tašku na kolieskach, aby v prípade, že sa manžel zasekol v zápche na ceste z práce ste nemuseli rozmýšľať kto vám s vaším kufrom pomôže. Taktiež si  nezabudnite zabaliť ruksačik alebo tašku cez rameno, do ktorej si dáte všetky potrebné doklady, ako napríklad sobášny list, občiansky preukaz, kartičku poistenca či tehotenskú knižku. Nezabudnite si do neho určite pribaliť aj hygienické vreckovky či malý snack s fľašou vody, neviete totižto kedy sa váš drobec vypýta na svet. 

Výbava pre spokojné mamičky

Po pôrode sa určite nezaobídete popôrodnými nohavičkami a vložkami do nich, ktoré taktiež nájdete na našom e-shope. Medzi najdôležitejšie pomôcky určite patrí komfortná podprsenka na dojčenie. Veľkým pomocníkom, na ktorý nedajú mnohé mamičky dopustiť sú tampóny do podprsenky. V prípade, že máte vpadnuté prsné bradavky, laktačná poradkyňa alebo váš gynekológ  vám pravdepodobne odporúčia používať formovače prsných bradaviek. Laktáciu podarilo úspešne rozbehnúť a vášho materského mlieka je až priveľa?

V takomto prípade vám odporúčam siahnúť po odsávačke na mlieko. Či už si vyberiete ručnú alebo elektrickú v našej širokej ponuke nájdete oba druhy. 

Veľkým pomocníkom nielen počas tehotenstva ale aj po narodení dieťatka je vankúš na kojenie. Vankúše na dojčenie vám počas tehotenstva pomôžu v noci uľaviť svojmu chrbtu. Tieto vankúše Vám veľmi pomôžu pri dojčení bábatka a zabezpečia vám komfortnú polohu, tak aby ste sa pri dojčení zbytočne nehrbili a neskôr netrpeli bolasťami v krížoch. 

Čo všetko potrebujete pre vaše bábätko?

Malý voňavý uzlíček je tu a vy sa neviete na neho vynadívať. Pocit radosti, šťastia a úplnosti vás naplnil a začínate rozmýšlať, čo také potrebuje to bezbranné bábo?  Určite to všetci poznáte, keď sa niekomu narodí bábo, prvé čo vám napadne, že potrebuje sú plienky, vlhčené obrúsky a prebaľovacie podložky a krémik na zapareniny.

Týchto pomocníkov budete potrebovať kamkoľvek s dieťaťom pôjdete. Bavlnené plienky pri odgrgnutí aby ste nemali mliečne mapy na ramene sú jednoznačne must have vo vašej prebaľovacej taške. Pre upokojenie svojho bábätka maminy častokrát používajú cumlík, ak si ho zbalíte už aj do pôrodnice nezabudnite ho doma sterilizovať! 

Prvá cesta s bábätkom

Prvá cesta, ktorú bábätko väčšinou absolvuje je cesta z pôrodnice domov. Pokiaľ cestujete autom vaše dieťatko musí byť určite bezpečne umiestnené v autosedačke. Ak máte pôrodnicu na pešo určite sa nezaobídete bez kvalitného kočíka či detského nosiča. Na trhu je množstvo možností stačí si len vybrať. 

Výber oblečenia

Ak sa vaše bábätko narodilo do teplých mesiacov máte to jednoduché, stačí vám bavlnené body, nohavice, ponožky a čiapočka na hlavu. Naopak ak je vaše dieťatko narodené do chladnejších mesiacov, je nevyhnutné ho navrstviť a zbaliť do deky, aby mu bolo teplúčko. Nezabúdajme na fakt, že novorodenci nemajú termoreguláciu, preto je vhodné im obliecť o vrstvu viac ako sebe. Novonarodené detičky majú citlivú kožičku, preto je nevyhnutné aby ste ich obliekali do kvalitných bavlnených vecí, ktoré nájdete na našom e-shope.

Ako plynie čas, potreby vás a Vášho dieťatka sa menia

Chcete si v klude vypiť kávu vo vedľajšej izbe, či sa len večer porozprávať s manželom a nestratiť prehľad o tom, čo práve robí váš drobček. Preto si určite zamilujete video opatrovateľky. Mať istotu, že je váš drobček v bezpečí je na nezaplatenie. Dieťatko postupom času rastie a jeho potreby sa menia. Bábo už nie je len bezbrannym tvorom, už je viac pohyblivé a začalo sa viac zaujímať o okolitý svet. Bude potrebovať farebné hračky, ktoré mu budú prinášať radosť.

Nezabudnite na to, že ste sa stali maminou a vaše priority sú teraz zacielené na vaše bábo. Ak by ste si nevedeli rady, s tým čo vaše dieťatko potrebuje u nás nájdete širokú ponuku potrieb pre Vás a vaše dieťatko.